Hon dansade en sommar 1951. Långfilm efter författaren Per Olof Ekströms roman Sommardansen.
Ulla Jacobsson och Folke Sundquist i huvudrollerna som Kerstin och Göran. Regi Arne Mattsson. Filmen hade Sverigepremiär den 17 december 1951 på Grand.
Volvo PV 444. Bilmodellen tillverkades av Volvo mellan åren 1944 och 1957. Bilmodellen anses vara svenskarnas folkbil av döma av dess stora popularitet och hur många som tillverkades. Totalt gjordes 196005 stycken av bilmodellen. Bilens egenskaper marknadsfördes med rymligt bagageutrymme, rostskydd, bäddbar och Volvo Service.
Här en annons för Volvo PV444 publicerad i tidningen Se nr 16 1953.
Två patrullerande poliser står och pratar med personer ur A-laget, som förmodligen fått deras uppmärksamhet. Delar av stortavlan på väggen säger: Sköt om dig. Drick mjölk. Osäkert om de följer uppmaningen. En kampanj från Svenska mejerierna som publicerades i tidningsannonser och på stortavlor utomhus 1970. I bakgrunden Tunnelgatan/Olof Palmes gata
Två patrullerande poliser står och pratar med personer ur A-laget, som förmodligen fått deras uppmärksamhet. Delar av stortavlan på väggen säger: Sköt om dig. Drick mjölk. Osäkert om de följer uppmaningen. En kampanj från Svenska mejerierna som publicerades i tidningsannonser och på stortavlor utomhus 1970. I bakgrunden Tunnelgatan/Olof Palmes gata med skylten Alltinget över en dörr. Ett samlingspunkt för samhällets olycksbarn.
Två svenska patrullerande poliser står och pratar med personer ur A-laget, som förmodligen fått deras uppmärksamhet på grund av att de sitter och super. Uppmaningen på stortavlan på väggen bakom säger: Sköt om dig. Drick mjölk. Osäkert om de följer uppmaningen. En kampanj från Svenska mejerierna som publicerades i tidningsannonser och på stortavlor utomhus 1970.
Två svenska patrullerande poliser står och pratar med personer ur A-laget, som förmodligen fått deras uppmärksamhet på grund av att de sitter och super. Uppmaningen på stortavlan på väggen bakom säger: Sköt om dig. Drick mjölk. Osäkert om de följer uppmaningen. En kampanj från Svenska mejerierna som publicerades i tidningsannonser och på stortavlor utomhus 1970.
Stockholm 1975. Holländargatan där Volvo-bilar står parkerade. En Volvo Amazon och en Volvo 142. På gaveln syns reklam på stortavlor för Kick tvättmedel. Flygbolaget SAS annonserar om Nya låga priser till Amerika 1 april.
Reklam från 1940-talet. Företaget Alifabolaget annonserar på en helsida för sin produkt Röda Björn. Ett putsmedel som enligt reklamen gör att putsen går som en dans och allting blänker och skiner. Annonsen är kreativt illustrerad med en röd björn som håller en nypolerade kopparkastrull. Publicerad i Damernas värld nr 8 1944.
Mjölkbaren. Mjölkbar var en enklare matservering med självservering där menyn var enkel svensk husmanskost som till exempel falukorv, pytt i panna. Ursprungligen lanserades mjölkbarerna av organisationen Mjölkpropaganden. Syftet var att få svenskarna att dricka mer mjölk. I den enkla serveringen satt gästerna ofta med ytterkläderna på. Mjölkpropagandans arbete med att få svenskarna att dricka mer mjölk var framgångsrikt för att ligga på rekordnivån 200 liter i slutet av 40-talet, början på 50-talet. Annonsen från 1940 berättar om Mjölkbaren som den effektiva människans måltidsställe och presenterar meny, från frukost till varje-dag rätter såsom Raggmunk, fläskpannaka, Fattiga riddare, ärter och fläsk, pannkaka mm. Här listar man också de mjölkbarer som finns i Sverige vid tiden i städer som Stockholm, Eskilstuna, Norrköing m fl.
Reklam från 1920-talet. En färgannons från november 1923 och Helios tvättmedel Vita Tvätt-björn. En kvinna i helfigur står med tvättkorgen och tvättbjörnen syns stå och skölja och tvätta kläderna i en balja.
Texten lyder: Nu i kväll lägger jag kläderna i Tvättbjörnslösning så tvättar han medan jag sover, i morgon behöver jag bara skölja upp. De mycket hårt smutsade plaggen behöva 20 minuters kokning. Tänk i alla fall så underbar Vita Tvättbjörn är och så billigt att ha honom till hjälp.
Reklam från 1930-talet. Företaget Helios Kemisk-Tekniska fabriker i Stockholm annonserar på en helsida för sin produkt Skur-Björn. Ett skurpulver som enligt reklamen löddrar. Annonsen är kreativt illustrerad med en björn som skurar både i annonsen och på förpackningen som syns. Publicerad 1931.
Annons för La Rita läskedryck. En läsk från Walls bryggeri i Trelleborg som när läskedrycker introducerades på 1950-talet hade många olika märken av läskedrycker i sitt sortiment. Walls bryggeri lades ned 1974. La Rita beskrivs i annonsen som en apelsindryck med temperament. Publicerad i Året Runt 1952.
Gevalia kaffe. En tidningsannons i färg för Gevalia kaffe där temat är tydligt, påsk och påskkärringar. Gävleföretaget Engwall & Co lanserade varumärket Gevalia 1920. Namnet sägs vara en latinsk översättning på Gävle. Publicerad i tidningen Filmjournalen nr 15-16 1952.
Cloetta-Mjölk choklad. I en färgannons från 1954 gör Cloetta reklam för sin mjölkchoklad. Företagets klassiska slogan syns; Tag det rätta tag Cloetta. Cloetta etablerades 1862. Publicerad i tidningen Bildjournalen nr 15-16 1954.
Annons för Ciroga kaffe 1942. Vid tiden för publiceringen av annonsen pågår det andra världskriget och kaffe är en bristvara och är därför ransonerat med endast en viss mängd tillgängligt att köpa per person. Bilden i annonsen föreställar mästarlöparen Gunder Hägg och sin mamma Selma. Man använde kända personer för att skapa uppmärksamhet och försäljning. Att kalla kaffe för Världsmästar-kaffe och andra slogans var vanligt. Kaffeersättningen Ciroga tillverkades av råg och cikoria som rostades och maldes av företaget Engwall i Gävle. Annonsen publicerad i tidningen Husmodern nr 49 1942.
Annons för Gevalia kaffe 1942. Vid tiden för publiceringen av annonsen pågår det andra världskriget och kaffe är en bristvara och är därför ransonerat med endast en viss mängd tillgängligt att köpa per person. Gevalia har då utökat sortimentet med Hushållsblandning som antingen används för att dryga ut det vanliga kaffet med eller dricka som det är. Hushållsblandningen annonseras "med äkta cikoria". Det är roten av växten Cikoria som användes som surrogat för kaffe. Annonsen publicerad i tidningen Husmodern nr 52 1942.
Annons för Gevalia kaffe 1942. Vid tiden för publiceringen av annonsen pågår det andra världskriget och kaffe är en bristvara och är därför ransonerat med endast en viss mängd tillgängligt att köpa per person. Gevalia har då utökat sortimentet med Hushållsblandning som antingen används för att dryga ut det vanliga kaffet med eller dricka som det är. Hushållsblandningen annonseras "med äkta cikoria". Det är roten av växten Cikoria som användes som surrogat för kaffe. Annonsen publicerad i tidningen Husmodern nr 49 1942.
Annons för Victoria-kaffe 1913. Kaffetillsättning som dricks istället för kaffe eller blandas ut med kaffet så det räcker längre. Vid vissa tider var kaffe en bristvara vilket medförde att så kallat surrogatkaffe började säljas. Från Allers familj-journal nr 5 1920.
Annons för Victoria-kaffe 1913. Kaffetillsättningen som annonseras beskrivs som välsmakande och närande. Vid vissa tider var kaffe en bristvara vilket medförde att så kallat surrogatkaffe började säljas. Från Allers familj-journal nr 20 1913.
Annons för Cirko kaffetillsättning 1941. Vid tiden för publiceringen av annonsen pågår det andra världskriget och kaffe är en bristvara och är därför ransonerat med endast en viss mängd tillgängligt att köpa per person. Konsum kooperativa annonserar för kaffetillsättningen Cirko som enligt annonstexten: "som till och med kan drickas enbart. Annonsen publicerad i tidningen Husmodern nr 50 1941.
Annons för Cofféa kaffe 1942. Vid tiden för publiceringen av annonsen pågår det andra världskriget och kaffe är en bristvara och är därför ransonerat med endast en viss mängd tillgängligt att köpa per person. Annonstexten lyder: en utmärkt kaffeersättning med fikon och cikoria. Det är roten av växten Cikoria som användes som surrogat för kaffe. Annonsen publicerad i tidningen Husmodern nr 52 1942.
Pariser biograf teatern. Ett biografblad för Lefvande bilder. 2 timmars förevisningar med benäget biträde av den populäre bondkomikern och vissångaren Norrgårds-Petter. Trycket är från tiden strax efter sekelskiftet 1800-1900 och sattes upp utomhus där det gick, på husväggar, anslagstavlor eller stolpar. Detta i samband med att den ambulerande biografen visade sina filmer i tillfälliga lokaler likt Templarsalongen på bilden.
Nils Asther. Svensk skådespelare 1897-1981. Här en tidningsannons för Metro Goldwyn Mayer och deras nya film Skratta Pajazzo (originaltitel Laugh, clown Laugh) 1928.
Filmen var en stumfilm.
Kockums emalj. En annons från 1940 där företaget annonserar sina hygieniska och praktiska emaljerade kokkärl. Tillgängliga i läckra pastellfärger är de numera populära objekt på loppmarknader och auktioner.