Håll mitt barn. Så lyder rubriken i reportaget publicerat i tidningen Se nr 27 1953. Det är Dramatenskådespelerskan Annie Jenhoff som medverkar i reportaget som handlar om vem som vill hålla hennes dotter Simone medan hon gör ett kort ärende. De flesta säger ja på hennes fråga "Skulle ni vilja hålla mitt barn ett par minuter?", men det fanns undantag. En soldat är till för att vakta och skydda medborgarna så det är väl bara på sin plats att jag håller ungen, sa värnpliktige Magnus Hellqvist. Scenen utspelar sig på Kungsgatan i Stockholm.
På 1950-talet. En ung kvinna i uniform vid kajen och omgiven av sjömän och besättning på fartyget Sturkö som tillhör Sjövärnskåren. Bilden tagen i Visby 1959.
Landstormspojkarna äro redo att rycka in när de behövs. Ett bildreportage i tidningen Se nr 64 1939 berättar om Stockholms Landstormsförbunds ungdomsavdelning. På bilden står en orädd, kavat och med frimodig blick tager landstormspojken emot sina order. Ungdomsavdelningen har stora uppgifter att fylla då det gäller. Bilderna visar de unga männen under deras utbildning som sker på söndagarna på Lidingö. Bildtexten lyder: Förbundet består nu av omkring 300 pigga och käcka stockholmspojkar. Inträdesåldern är lägst 14, men om man är storväxt eller liten spelar ingen roll. Ungdomsavdelningen har tre skolor, rekryt- soldat- och befälsskolorna. Instruktörerna äro officerare och underofficerare på stat. Vid sidan av dessa finns det särskilt pojkbefäl. Graderna äro fältväbel och kornett.
Landstormspojkarna äro redo att rycka in när de behövs. Ett bildreportage i tidningen Se nr 64 1939 berättar om Stockholms Landstormsförbunds ungdomsavdelning. Bilderna visar de unga männen under deras utbildning som sker på söndagarna på Lidingö. Bildtexten lyder: Förbundet består nu av omkring 300 pigga och käcka stockholmspojkar. Inträdesåldern är lägst 14, men om man är storväxt eller liten spelar ingen roll. Ungdomsavdelningen har tre skolor, rekryt- soldat- och befälsskolorna. Instruktörerna äro officerare och underofficerare på stat. Vid sidan av dessa finns det särskilt pojkbefäl. Graderna äro fältväbel och kornett.