Hotell Continental Stockholm. I samband med den omfattande ombyggnaden av citystadsdelen Norrmalm och den så kallade Norrmalmsreglereingen uppfördes hotell Continental och stod färdigt 1963. Det var ett av de första moderna hotellen i stadskärnan. Den kubiska bygggnaden i åtta våningar ritades av arkitektfirman Klemming/Thelaus och inreddes av Carl-Axel Acking. Här en interiör från hotellets restaurang där borden är av trä och sittmöblerna stoppade trämöbler. I förgrunden ett ungt par där kvinnans frisyr är den tidstypiska 60-tals frisyren bikupan eller Beehive frisyren. En frisyr där målet var att skapa så högt hår som möjligt och lämna en naken och elegant hals. 1960-tal
Öl förr i tiden. En hästdragen släde från Stockholmsbryggeriet Stora bryggeriet Hornsberg. Släden är lastad med backar med öl. AB Stora Bryggeriet bildades 1890 och hade sitt bryggeri i vid Kungsholmens västra strand i Stockholm.
Stockholm förr i tiden. En häst och vagn från företaget Apotekarnes Mineralvatten Aktiebolag har stannat vid en speceriaffär i Stockholm. Vid sidan om kusken sitter hjälpen, en ung pojke som lastar av och på när de stannar vid butikerna. Apotekarnes Mineralvatten grundades 1874 och producerade sodavatten, seltersvatten och vicyvatten. I början av 1900-talet började man även producera läskedrycker. Bilden från 1910-talet.
Öl förr i tiden. Humle är en förutsättning för öltillverkningen och människor som skördar humle vid sekelskiftet 1800-1900-talet. Humlen som är en snabbväxande ört har odlats i Sverige 400 år. Den skördas normalt i Augusti till September men skulle traditionellt börja skördas på Bartolomeusdagen den 24 Augusti.
Öl förr i tiden. Interiör från Münchenbryggeriet i Stockholm där kvinnor arbetar med att skölja och kontrollera ölflaskor och göra dem färdiga för fyllning. Bryggeriet startade öltillverkning 1857 och det fortsatte till 1971 då tillverkningen flyttades till Pripps nya bryggeri i Bromma.
Öl förr i tiden. Interiör från Münchenbryggeriet i Stockholm. Bryggeriet startade öltillverkning 1857 och det fortsatte till 1971 då tillverkningen flyttades till Pripps nya bryggeri i Bromma. De stora jäspannorna i koppar var dåtidens modernaste.
Öl förr i tiden. Interiör från Münchenbryggeriet i Stockholm där kvinnor arbetar med att fylla skölja och kontrollera ölflaskor. Bryggeriet startade öltillverkning 1857 och det fortsatte till 1971 då tillverkningen flyttades till Pripps nya bryggeri i Bromma. Här i början av seklet är arbetet manuellt och hårt.
Öl förr i tiden. Interiör från Münchenbryggeriet i Stockholm där kvinnor arbetar med att skölja och kontrollera ölflaskor. Bryggeriet startade öltillverkning 1857 och det fortsatte till 1971 då tillverkningen flyttades till Pripps nya bryggeri i Bromma.
Öl förr i tiden. Arbetarna från ett Stockholmsbryggeri står alla uppställda framför bryggeriet. Två ölfat syns och männen och kvinnorna står stelt och lydigt. Sekelskiftet 1800-1900
Öl förr i tiden. Tre imponerande ölfat fungerar som bakgrund när arbetarna på stockholmsbryggeriet Neumüllers bryggeri blir fotograferade. Faten är märkta med datum och årtal 1890. Männen är klädda i arbetskläder och fyra av dem har korgar med ölflaskor i famnen. Sekelskiftet 1800-1900
Öl förr i tiden. Interiör från Münchenbryggeriet i Stockholm där kvinnor arbetar med att fylla öl från fat till flaskor. Bryggeriet startade öltillverkning 1857 och det fortsatte till 1971 då tillverkningen flyttades till Pripps nya bryggeri i Bromma. Här i början av seklet är arbetet manuellt och hårt. Flaskor fylls för hand.
Öl förr i tiden. Humle är en förutsättning för öltillverkningen och här en familj i Halland som skördar humle vid sekelskiftet 1800-1900-talet. Humlen som är en snabbväxande ört har odlats i Sverige 400 år. Den skördas normalt i Augusti till September men skulle traditionellt börja skördas på Bartolomeusdagen den 24 Augusti.