Kungen i köket i sin studentlägenhet i Uppsala.
1968
Här i sin lägenhet på Luthagsesplanaden där han läste kurser i historia, sociologi, statskunskap, finansrätt och ekonomi vid Uppsala universitet. mellan åren 1968-69
Kungen i köket i sin studentlägenhet i Uppsala.
1968
Här i sin lägenhet på Luthagsesplanaden där han läste kurser i historia, sociologi, statskunskap, finansrätt och ekonomi vid Uppsala universitet. mellan åren 1968-69
Kungen i köket i sin studentlägenhet i Uppsala.
1968
Här i sin lägenhet på Luthagsesplanaden där han läste kurser i historia, sociologi, statskunskap, finansrätt och ekonomi vid Uppsala universitet. mellan åren 1968-69
Kungen i köket i sin studentlägenhet i Uppsala.
1968
Här i sin lägenhet på Luthagsesplanaden där han läste kurser i historia, sociologi, statskunskap, finansrätt och ekonomi vid Uppsala universitet. mellan åren 1968-69
Kungen i köket i sin studentlägenhet i Uppsala.
1968
Här i sin lägenhet på Luthagsesplanaden där han läste kurser i historia, sociologi, statskunskap, finansrätt och ekonomi vid Uppsala universitet. mellan åren 1968-69
Första gången kinamat serveras i Sverige 1944. Här på restaurang Berns i Stockholm serveras kinesisk mat för första gången på en restaurang i Sverige. Åke Söderblom, 1910-1965 , svensk skådespelare med parhästen Thor Modéen , 1898-1950. svensk skådespelare som försöker sitt bästa att hantera pinnarna likaså Åke som båda försöker få grepp om de nymodiga kinesiska besticken. En kinesisk kypare står vid sidan och visar handgreppet. I SvD den 24 februari 1944 berättas det att Stockholm som hittills saknat en kinesisk restaurang. Berns direktör Folcker har fyra kinesiska medborgare under Li Chung-Lins ledning som serverar äkta kinesiska måltider i ett av rummen på restaurangen som också syns ha den rätta fjärran-östern dekorationerna på väggarna. Det berättas vidare att den kinesiske ministern och andra medlemmar ur den kinesiska kolonien i Sverige voro på onsdagskvällen inbjudna till en invignings och provmiddag. Måltiden avviker visserligen rätt väsentligt från vad vi äro vana vid här i Sverige. Ritualenligt börjar man sålunda med en sooppa och fortsätter sedan med en mångfald rätter, på invigningsmiddagen var det sex med den i Kina traditionella skålen ris. Det hela var emellertid alldeles utmärkt gott och ingen behöver vara rädd för att inte kunna äta ty man får både kniv och gaffel till hjälp om man inte behärskar konsten att äta med pinnar.
Första gången kinamat serveras i Sverige 1944. Här på restaurang Berns i Stockholm serveras kinesisk mat för första gången på en restaurang i Sverige. Åke Söderblom, 1910-1965 , svensk skådespelare syns försöka sitt bästa att hantera pinnarnaoch försöker få grepp om maten med de nymodiga kinesiska besticken. I SvD den 24 februari 1944 berättas det att Stockholm som hittills saknat en kinesisk restaurang. Berns direktör Folcker har fyra kinesiska medborgare under Li Chung-Lins ledning som serverar äkta kinesiska måltider i ett av rummen på restaurangen som också syns ha den rätta fjärran-östern dekorationerna på väggarna. Det berättas vidare att den kinesiske ministern och andra medlemmar ur den kinesiska kolonien i Sverige voro på onsdagskvällen inbjudna till en invignings och provmiddag. Måltiden avviker visserligen rätt väsentligt från vad vi äro vana vid här i Sverige. Ritualenligt börjar man sålunda med en sooppa och fortsätter sedan med en mångfald rätter, på invigningsmiddagen var det sex med den i Kina traditionella skålen ris. Det hela var emellertid alldeles utmärkt gott och ingen behöver vara rädd för att inte kunna äta ty man får både kniv och gaffel till hjälp om man inte behärskar konsten att äta med pinnar.