Rut Berggren. Sveriges enda flygande servitris. Den flygintresserade Rut från Allsta i Sundsvall flyttade till Stockholm och tog flygcertifikat på Stockholms flygklubb på Bromma. I reportaget får man följa hennes berättelse när hon tar flygplanet till föräldrahemmet. Här hennes brorson Svante som står och ser upp mot skyn och Ruts flygplan. Ett bildreportage av Anders Svahn hos studio Kristoffersson publicerat i tidningen Se nr 20 1950.
Rut Berggren. Sveriges enda flygande servitris. Den flygintresserade Rut från Allsta i Sundsvall flyttade till Stockholm och tog flygcertifikat på Stockholms flygklubb på Bromma. I reportaget får man följa hennes berättelse när hon tar flygplanet till föräldrahemmet. Här mellanlandar hon i Söderhamn där hon måste landa för att fylla på bränsle. Några nyfikna pojkar står bredvid och ser på. Ett bildreportage av Anders Svahn hos studio Kristoffersson publicerat i tidningen Se nr 20 1950.
Rut Berggren. Sveriges enda flygande servitris. Den flygintresserade Rut från Allsta i Sundsvall flyttade till Stockholm och tog flygcertifikat på Stockholms flygklubb på Bromma. I reportaget får man följa hennes berättelse när hon tar flygplanet till föräldrahemmet. Här vid sitt flygplan på Bromma flygplats inför avfärden. Ett bildreportage av Anders Svahn hos studio Kristoffersson publicerat i tidningen Se nr 20 1950.
Hasse Ekman , 1915-2004, svensk skådespelare och regissör. Här ett inspelningsreportage från filmen Sjätte skottet som han regisserar. Filmen hade premiär på stockholmsbiografen Terrassen den 24 sept 1943. Ett reportage från inspelningen publicerat i Filmjournalen nr 27 1943. Här syns de medverkande: Edvin Adolphson och Karin Ekelund. Nils Lundell som clownen. Lorens Marmstedt som var filmens producent. Hilding Bladh som var filmfotograf. Olof Widgren och Tore Lindwall. Inspelningen av scenerna i reportaget skedde i Cirkus Zoo cirkustält.
Semester på 1950-talet . Det är det unga paret Sture och Ylva som är på en tio-dagars semester. De har sparat ihop till en bil som de åker runt i, en av 1934 års modell. Reportaget publicerades i ett bildreportage i veckotidningen Året Runt nr 25 1952.
Handväska på 1940-talet. En ung kvinna står med sin handväska och letar efter något. Hon har tagit ut en ask med cigariller och en sedel men letar vidare. Året är 1948
Stockholm 1950. Det snöar friskt den här vinterdagen 1950 och man ser inte Stockholms stadshus vanligtvis skarpa kontur för snöfallet. En vy från området runt Tegelbacken där järnväg, spårvagn och biltrafik samsades om utrymmet, något som kallades för Tegelbackseländet på grund av de långa köerna och väntandet.
Stockholm på 1950-talet. En bild tagen över Klarakvartern och hustaken med dess skorstenar. I bakgrunden tornar Stockholms stadhus upp sig i solskenet. 1953
Maurice Chevalier , 1888-1972 , fransk sångare och skådespelare, här på besök i Stockholm 1946 hälsar bla. på författarinnan Moa Martinson. Platsen är hemma hos revykungen Karl Gerhard i Saltsjöbaden där Chevalier är hedersgäst. Bilden publicerad i tidningen Filmjournalen nr 38 1946.
Gösta "Lill-Lulle" Johansson. Svensk ishockeyspelare född 2 mars 1929, död 10 april 1997. Han var en av de första ishockeyspelarna som blev professionell. I Tre Kronor blev han världsmästare 1953, deltog i OS 1952 och silver och brons i Ishockey-VM. NÄr bilden togs 1955 är Lill-Lulle nyss hemkommen från ett gästspel i Ryssland, därav balalajkan och den ryska huvudbonaden. Han arbetar i vanliga fall i konfektionsbranschen och är förlovad med en världsmästarinna i konståkning, Gundi Busch. Bilden publicerad i tidningen Bildjournalen nr 9 1955.
Rakflicka förr i tiden. Den kända skådespelerskan Greta Garbos första yrke som rakflicka. Kanske det faktumet inte med säkerhet ledde henne fram till en skådespelarkarriär men fotograf Kristoffersson gör ändå gällande i bildtexten att Varje rakflicka är en Garbo. Greta Garbo arbetade som rakflicka i sin ungdom medan hon ännu gick i skolan. På eftermiddagar och vissa kvällar fick hon hjälpa till hos en bekant farbror-frisör i närheten av hemmet med att tvåla, det vill säga att förbereda mannen inför rakningen med att göra raktvålen/skummet och smörja in mannens ansikte med det. Bilden visar en rakflicka utanför sitt arbete och med fokus på sin Garbo-lika skönhet. Maj 1940
Dans på 1940-talet. Ett till Sverige tillrest sällskap av utländska dansare uppträder och dansar. Bilden publicerad i tidningen Filmjournalen nr 10 1947.
Dans på 1940-talet. Ett till Sverige tillrest sällskap av utländska dansare uppträder och dansar. Bilden publicerad i tidningen Filmjournalen nr 10 1947.
Dans på 1940-talet. Ett till Sverige tillrest sällskap av utländska dansare uppträder och dansar. Bilden publicerad i tidningen Filmjournalen nr 10 1947.
Dans på 1940-talet. Ett till Sverige tillrest sällskap av utländska dansare uppträder och dansar. Bilden publicerad i tidningen Filmjournalen nr 10 1947.
Dans på 1940-talet. Ett till Sverige tillrest sällskap av utländska dansare uppträder och dansar. En kvinna mottar någon typ av medalj eller utmärkelse. Bilden publicerad i tidningen Filmjournalen nr 10 1947.